.: Most Read :.

Join Churp Churp

Join Churp Churp
Click on the image to find out more

Thursday, February 10, 2011

Cara Lilit Selendang Siti inspired by Hana Tajima’s ‘awning’ with Anak tudung syria

Panjang betul title posting kali ni. Tudung ni sangat simple and tak perlu risau senget ke terlipat ditiup angin ke. sebab awning dia memang tak tetap.

Bahan2 yang diperlukan:

  • Selendang panjang (Sponsored by: Selendang Hijab Online (SHOL)
  • 1 pin tudung dagu
  • 1 pin untuk atas kepala (jarum peniti pun boleh)
  • anak tudung syria (Nak dapatkan anak tudung Hana Tajima? Klik sini)


Step 1:
Pakai anak tudung syria. Letakkan selendang di atas kepala (even panjangnya)
T0003-1
Step 2:
Lilit kiri dan kanan ke atas kepala. tak perlu tarik yea. biar je dia loose. Pinkan. Make sure pin sekali dengan anak tudung supaya selendang terletak elok di atas kepala.
T0003-2
Step 3:
tarik bahagian dalam tudung (kiri dan kanan)
T0003-3

Combination step 3 and 4: tarik bahagian dalam selendang n pinkan


Step 4:
Pinkan supaya ia menutupi bahagian leher.
 T0003-4
Hasilnya
T0003-5


PROMO: Visits Selendang Hijab Online (SHOL) for more selendang dan inner tudung.





Ringkas dan selesa. Cara pemakaian selendang ni boleh cover muka yang bulat or lebar.
Selamat mencuba!

11 comments:

  1. hye.boleh specific kan lg tak camner step 3 tu?tak brapa paham la..tengs awak.. :)

    ReplyDelete
  2. will try this..teruja beb tengok style2 yg awak post ni

    ReplyDelete
  3. tq tuk tuto ny..nad da cuba..:)

    ReplyDelete
  4. wah , i follow you sbb i terjumpa blog you kat google , and interesting =) boleh tak if i nk tgok belakang selendang ni

    ReplyDelete
  5. fazliana, view dr belakang updated

    ReplyDelete
  6. comel ! nmpak gaya nye macam simple. but tka tau lah. tengs for da info ya cik comel. :)

    ReplyDelete
  7. u r welcome miz ct sweety. selamat mencuba :)

    ReplyDelete