Bahan-bahan A:
1 peket daging cincang Ramli (2 keping)
1 biji bawang merah (Dicincang halus)
1 ulas bawang putih (Dicincang halus)
1 sudu daun parlsey (Dicincang halus)
1 sudu serbuk lada putih
1 sudu serbuk lada hitam
1.5 sudu teh garam
1 sudu serbuk keju Parmesan
1 biji telur ayam
Bahan-bahan B:
5-6 keping cheddar cheese strong (berwarna oren)
Cara memasak:
1 peket daging cincang Ramli (2 keping)
1 biji bawang merah (Dicincang halus)
1 ulas bawang putih (Dicincang halus)
1 sudu daun parlsey (Dicincang halus)
1 sudu serbuk lada putih
1 sudu serbuk lada hitam
1.5 sudu teh garam
1 sudu serbuk keju Parmesan
1 biji telur ayam
Bahan-bahan B:
5-6 keping cheddar cheese strong (berwarna oren)
Cara memasak:
- Lembutkan daging cincang.
- Campurkan kesemua bahan-bahan A. Gaulkan sampai rata.
- Ambil segenggam adunan daging tadi dan bentukkan menjadi bulat.
- Koyak kan kepingan cheese kepada beberapa bahagian.
- Leperkan adunan daging
- Isikan dengan cheese di tengah.
- Cantumkan semula adunan menjadi bulat.
- Ulang langkah 3-7 sampai adunan habis.
- Goreng dengan minyak yang panas dan api sederhana.
Salam, I dun know how I ended up here in your blog, Twice. I search for something else for the first time last month I think, same as today. BTW, nice blog u have..simple but nice.
ReplyDeleteThanks for spreading 'Ilmu' not just here in your blog but real world as well.
Salam Mohd Harihan. Thank you for your comment. Have a nice day.
DeleteAda resepi gravy miss?
ReplyDeletegravy pakai ja peket serbuk Maggie :D
Delete