Bahan-bahan:
1 cup minced chicken
1 biji bawang Holland dipotong dadu
2 ulas bawang putih dicincang halus
1 tin Prego Carbonara
2 keping keju cheddar
1/2 sudu teh lada hitam
1 ketul cendawan butang dicincang kasar
15 keping kulit popiah bersaiz besar
Cara memasak inti:
- Goreng minced chicken dengan sedikit minyak.
- Angkat dan ketepikan.
- Tuang sedikit minyak masak. Goreng bersama dengan bawang Holland, bawang putih sampai berwarna perang.
- Masukkan isi ayam yang telah dimasak tadi. Gaulkan sampai rata.
- Masukkan sos carbonara, lada hitam, cendawan dan keju.
- Masak sampai kuah pekat dan tidak berair.
- Angkat dan sejukkan.
Cara melipat popiah:
- Letakkan kulit popiah ke atas pinggan.
- Tuang 1 sudu inti ke bahagian tengah popiah.
- Lipat 1 kali membaluti inti.
- Lipat kiri dan kanan.
- Lipat 1 kali lagi.
- Basahkan hujung bahagian dengan air untuk lekatkan.
No comments:
Post a Comment